Bytoften_nyhed_banner-scaled.jpg

Bytoften. Transformation af den rå betonbygning er i fuld gang

Forladte betonbygninger i forfald. Graffiti. Smadrede vinduer. Sådan har de rå kontorbygninger i Vejlby stået hen siden 2014, hvor IBM forlod dem. De næste år kommer bygningerne med de ikoniske betonlameller og den buede form til at undergå en omfattende transformation. Computervirksomhedens tidligere hovedkontor i Danmark bliver skrællet helt ned til betonskelettet og transformeret til moderne almene boliger.

Vi er totalrådgiver på denne transformationsopgave for Boligforeningen 10. marts 1943, der er bygherre på projektet. I den forbindelse kan vi med glæde fortælle, at Færch & co. er valgt som hovedentreprenør. Sammen med dem og underrådgiver Viggo Madsen skal vi stå for at løfte lokalområdet og forvandle store dele af de tidligere kontorbygninger til 47 attraktive almenboliger. En anden god nyhed er, at vi endelig har fået byggetilladelsen på plads, og vi nu for alvor kan gå i gang med det store projekt.

Det indledende arbejde med oprydning og nedrivning indvendigt i bygningen er godt i gang, og fornemmelsen for bygningskroppens buede form kan tydeligt ses. Snart vil de sidste vinduesrammer nedtages, og arbejdet med den nye facade vil starte op på den anden side af sommeren. Omkring bygningen bliver der arbejdet med at etablere ledningerne i jorden og klargøring af kørevej til facadearbejdet. Logistikken ift. den tunge nedbrydning inde i huset er lige nu et særligt fokuspunkt, da byggeriet er presset ind på en lille grund med vanskelige adgangsveje. Trods de udfordrende byggepladsforhold er tonen god, og der sker daglige fremskridt.

Vi har efterhånden brudt alt ned til den rå beton; nu er det snart tid til at bygge på og bygge op, så den store transformation kan begynde. Vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde med Færch & co. og Viggo Madsen og ser frem til at starte op med transformationsopgaven igen på den anden side af sommeren. Derudover kan vi endnu en gang glæde os over godt og konstruktivt samarbejde med Boligforeningen 10. marts 1943. Boligerne forventes indflytningsklar i foråret 2023.

 

P+

Vi er med i endnu et projekt i en anden del af det samme betonbyggeri – det er et kollegie, som kommer til at ligge ud til Tranekærvej og bliver skabt gennem transformation af de to resterende, buede betonkonstruktioner i IBM-bygningen. Tranekærvej er også sammen med Boligforeningen 10. marts 1943, og du kan læse mere om projektet her.

 

Nedenfor ses procesbilleder fra nedrivningsfasen, hvor bygningskroppens buede form tydeligt ses. De to sidste billeder er visualiseringer af, hvordan det kommer til at tage sig ud, når transformationen er gennemført.