Koekkenhaven-praemieret.jpg

Den Kongelige Køkkenhave præmieret!

På Arkitekturens Dag mandag den 5. oktober fik Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten Sønderborg Kommunes arkitekturpris for ”Smukt uderum.” Derudover var projektet indstillet i kategorien ”Smukt nybyggeri.”

Fra dommerbetænkningen: ”Omdannelsen af den gamle køkkenhave ved Gråsten Slot har skabt en unik attraktion til glæde for både borgere i lokalområdet, turister og kommunen som helhed.

Foruden gartneriet og havens nye, publikumsorienterede aktiviteter rummer projektet samtidig “Fra jord til bord”-konceptet rettet mod skoleklasser samt et enestående og frugtbart samarbejde med det socialpsykiatriske tilbud “Væksthuset”, hvorved det rækkes langt videre end attraktionen i sig selv.”

Projektet er blevet rigtig godt modtaget med mange flere besøgende, end der var håbet på. Derfor er vi glade på vegne af bygherre SLKS, Sønderborg Kommune og ikke mindst Væksthuset, hvis borgere hjælper med at få det hele til at se godt ud i haven.

 

P+

“Vi analyserer stedet og ser på potentialerne,

og i dialog med bygherre beslutter vi, hvilke iboende kvaliteter der kan være med til skabe værdi og derfor skal tages hensyn til og respekteres.

Sammen med bygherre skaber vi dermed en arkitektur, som respektfuldt tilpasser sig sine omgivelser

og giver noget tilbage til lokalområdet.”

 

Læs mere om projektet og se billeder fra Den Kongelige Køkkenhave her.

Læs mere om Gråsten Slot og deres smukke have her.