MENU
Eksamenshaller - AU

Vi skaber Aarhus Universitets nye eksamenshaller!

Vi er bygherrerådgiver og arkitektrådgiver på Aarhus Universitets nye eksamenshaller i Lisbjerg, Aarhus!

Projektet skal opfylde universitetets behov for eksamenshaller med plads til 1.100 stedprøver, tæt på offentlig transport og cykelstier. Det nye byggeri samler alle universitetets stedprøver på én lokation uden for campus.

I bygningens arkitektur er der fokus på at skabe et stramt og enkelt hierarkisk byggeri med et søjle-motiv, som er diskret fremhævet i bygningens linjer. Bygningens base markerer sig med store åbninger og vinduer i træ som en varm kontrast. Der er arbejdet med at skabe en varierende rytme imellem lukkethed og åbenhed over hele facaden. Hver søjle har en skarp kant og en blød kant – dette skaber en spændende variation i skyggerne og oplevelsen af bygningen, afhængigt af hvor man betragter den fra. Beplantningen på grunden skal drage paralleller til miljøet i Universitetsparken, og der vil blive lagt vægt på biodiversitet. I projektet er der derudover stor fokus på fleksibilitet: Bygningen vil kunne anvendes til flere forskellige formål – fx undervisningsfaciliteter, kontormiljøer, lagerfaciliteter mm.

Vi har udviklet designet, idéoplægget, byggeprogrammet og udfører projekteringen samt tilsyn under udførsel. Vi har i processen afholdt brugerinvolvering med repræsentanter fra de forskellige fakulteter.

P+P arkitekter er bygherrerådgiver og arkitektrådgiver for FEAS (Forskningsfondens Ejendomsselskab) med OJ Rådgivende Ingeniører som underrådgiver. Efter planen er byggeriet klar til de første eksamener i foråret 2025.

 

Læs mere om projektet her: Universitet bygger 12 store og fleksible kasser (licitationen.dk)