MENU
Dør_rigsarkivet_viborg_pplusparkitekter

En helt særlig dør vækkes til live!

I forbindelse med vores istandsættelse af Rigsarkivet Viborg, det tidligere Landsarkiv for Nørrejylland, skal den nuværende hoveddør i den tilstødende arkivarbolig fornyes.

Bygningerne, som er tegnet af arkitekten Hack Kampmann, gennemgår en tagudskiftning og en række andre istandsættelser, herunder eftergang af vinduer, døre og porte.

Projektet nærmer sig sin afslutning, og den sidste prik over i’et bliver den nye dør i arkivarboligen. Døren, der består at to blade, er tegnet med baggrund i originale skitser fra Hack Kampmanns arkiv. Den oprindelige dør forsvandt og blev erstattet af et utidssvarende alternativ ved en tidligere istandsættelse.

De delikate detaljer og spinkle sprosseprofiler har kaldt på en fremstilling udført af en dygtig og dedikeret snedker, som med hjælp fra specialfremstillede fræsejern, fremragende håndværk og billedskærerarbejde, har genskabt døren i tråd med den oprindelige arkitektur. Døren udføres i langsomt voksende, svensk fyrretræ, og bundstykke og vandnæse udføres i eg. Døren behandles med linoliemaling inden montage. Stor tak til Viktor og Jacob fra Jacob Bach Møbelsnedkeri for et godt samarbejde.

Glæd jer til at se det færdige resultat!

Vi udfører opgaven for Bygningsstyrelsen, BYGST.