MENU

AAB’s hovedsæde

Boligforeningen AAB’s hovedsæde er et fint, tidstypisk byggeri i Langelandsgade, tegnet af Arne Grav­ers og Knud Blach Petersen i 1967.

P+P arkitekter har af flere omgange været arkitekter på renoveringer og ombygninger for AAB. Første gang i 2008 hvor hele økonomiafdelingen på øverste etage blev ombygget. I 2009 blev modtagelsen og administrationen ombygget og nyindrettet. Senere i 2012 var det den tekniske afdeling, kantine og personalefaciliteter, der blev renoveret og senest i 2013 var vi rådgivere i forbindelse med en komplet facaderenovering og ny farvesætning. Derved er bygningens energiforbrug reduceret og indeklimaet forbedret.

Frokoststuen har fået terrassedøre mod øst, så personalet kan nyde frokosten på den sydøstvendte terrasse. I forbindelse med frokost funktionen, er der etableret et produktionskøkken i den vestlige side af bygningen.

De eksisterende bærende langsgående vægge er blevet perforeret og nedbrudt så der er skabt større og bedre sammenhængende rumligheder. I forbindelse med dette er stålkonstruktionen i de tværgående moduler blevet synlige i loftfladen, som et gridsystem der fastholder Blach Petersen og Gravers oprindelige idé om det modulære byggesystem.

 

Sag nr. 991

Færdiggørelse:
2013

Bygherre:
AAB Aarhus

Projekt:
Nyindretning af AAB’s hovedsæde

Opgave:
Ombygning og renovering

Links:
Gå på opdagelse i flere af vores projekter

Relaterede projekter