MENU

Prikken over i’et!

Med levering af en ny to-fløjet hoveddør til Hack Kampmanns arkivarbolig markeres afslutningen af tegnestuens arbejder på arkivet, eksercérhuset og arkivarboligen i Viborg.

Døren er tegnet og udført med afsæt i originale skitser fra Hack Kampmann, og er en fortolkning af dørpartiet, som det kunne have set ud. De eneste moderne påhit er adgangskontrol med karmoverførsel og elektromagnetisk låsekasse, meget pænt skjult, og selvfølgelig det forenklede dørgreb. Døren er fremstillet af langsomt voksende svensk fyrretræ, tappet og limet sammen. Bundstykke og drypnæse er udført i eg. Det hele er grundet og malet med linoliemaling i farven portgrøn, og bundstykket er olieret. Overfladen står med sine fine penselstrøg – både med en dyb kulør og flot højlys, der sammen understreger det fine snedkerarbejdes samlinger og præcision.

Arkivbygningen og arkivarboligen, som er tegnet af arkitekten Hack Kampmann omkring 1890, har gennemgået en komplet tagudskiftning og en række tilhørende istandsættelser.

Stor tak til Bygningsstyrelsen, som er bygherre, til NIRAS og tømrerfirmaet Jørgen Sørensen for det gode samarbejde, og ikke mindst til maler Simon Kinch og snedker Jacob Bach Jensen for at levere et særdeles godt håndværk på hoveddøren.