MENU
Karre_A_foerste_spadestik_banner-scaled.jpg

Første spadestik på DGNB-certificeret boligkarré i Tilst

I sidste uge var der første spadestik på boligprojektet på byggefelt A i Blomsterhaven – et stort boligområde, der skyder op på den gamle GASA-grund i Tilst. Projektet, der benævnes Karré A, har 1927 Estate som bygherre og omfatter opførelsen af en etageejendom på godt 7.500 m2 med i alt 154 lejligheder og et erhvervslejemål i stueplan. Det tager sit afsæt i en tankegang, hvor der er særligt fokus på at skabe små, optimerede hjem og stærke fællesskaber med gode, grønne udearealer, der styrker relationerne og indbyder til socialt samvær uden for hjemmene. Projektet, der skal DGNB-certificeres til guld, er udført som karrébebyggelse, med variation i etagehøjde og forskydninger i facaden. Arkitektonisk udformes bebyggelsen med fladt tag og teglfacader i gule nuancer. Mellem vinduesbåndene udføres der fremspring i murværket for at skabe et varieret udtryk.

Karrébebyggelsens 154 lejligheder varierer i størrelse og typer. Der vil være boliger med et, to og tre værelser. Centralt i karrébebyggelsens midte etableres et stort grønt gårdrum, og langs karreen løber et ’urbant strøg’, der strækker sig gennem hele Blomsterhaven til gavn for både bygningen og områdets andre beboere. Der etableres stiadgange igennem gårdrummet for at sikre fysiske såvel som visuelle forbindelser til udearealerne og til strøget. Ved lejlighederne i stueetagen etableres en privat terrasse med direkte udgang fra lejligheden. I stueplan disponeres der et let erhverv på 160 m2, som indrettes til take away, restaurant eller café. Lokalet indrettes med glaspartier mod strøget, som er medvirkende til at skabe liv og åbne bygningen op for forbipasserende. På de resterende etager har lejlighederne adgang til en privat altan. På 3. sal etableres to adskilte tagterrasser, som indrettes med siddekroge og grønne planter. Tagterrasserne trækkes tilbage fra facaden og omkranses af grønne tage med sedum.

De 154 DGNB-certificerede lejligheder i boligkarreen forventes indflytningsklar i sommeren 2023.

Vi glæder os til at se byggeriet skyde op og ser frem til det videre samarbejde med bygherre, 1927 Estate, og vores samarbejdspartnere i teamet: KPC, der er totalentreprenør, Reeholm & Bredahl, som varetager ingeniørydelserne, landskabsarkitekterne fra TerraNova Landskabsarkitekter og Etos Ingeniører, der er DGNB-auditor på projektet.

 

P+

Læs mere om vores andre boligprojekter her.

Læs mere om vores tilgang til bæredygtighed her.