MENU
SMK_Thy_Doverodde_Koebmandsgaard_konkurrenceforslag_nyhed-scaled.jpg

Konkurrenceforslag til SMK Thy og Doverodde Købmandsgård

Selv om vi desværre ikke vandt konkurrencen om at skabe Statens Museum for Kunsts afdeling i Thy (SMK Thy) og transformationen af Doverodde Købmandsgård, er vi utrolig glade for det konkurrenceforslag, vi indleverede sammen med vores team. Vi har derfor glædet os til at vise det frem.

Opgaven var at skabe rammerne om SMK Thy gennem forvandlingen af et gammelt pakhus. En respektfuld transformation af Doverodde Købmandsgårds historiske bygninger. Etableringen af en ny ankomstbygning. Og et kreativt bud på, hvordan den markante, hvide silo udnyttes som udstillingsrum. Alt dette vil tilsammen skabe et helt særligt sted, hvor formidling af kunst, kulturhistorie og natur udfolder sig på en ny og kreativ måde.

I pakhuset skaber vi bl.a. et galleri oppe under taget som en svævende kasse, hvilket skaber et anderledes og fleksibelt udstillingsrum. Den nye ankomstbygning samler bygningerne, inviterer de besøgende indenfor og danner rammen om museumsbutik og billetsalg. Købmandsgårdens resterende bygninger gennemgår en mindre transformation, der understøtter stedets funktion som formidlingscenter og samtidig bevarer bygningernes særlige kulturhistorie og arkitektur. Sidst, men ikke mindst giver vi et bud på, hvordan siloen kan designes til forskellige former for installationskunst.

Udover os bestod teamet af LOOP ArchitectsTækker Rådgivende IngeniørerSkaarup LandskabJAC studiosElsec A/S. Vi takker for et godt samarbejde i forbindelse med konkurrenceforslaget til SMK Thy og Doverodde Købmandsgård. Vinderforslaget blev tegnet af Reiulf Ramstad Arkitekter. Tillykke til dem og ikke mindst tillykke til Thisted KommuneSMK og Doverodde Købmandsgård.