MENU
Oestbyen_konkurrence-vundet_nyhed-scaled.jpg

Østbyen. Stor renoveringsopgave i Ikast vundet!

Vi har vundet! Nu kan vi endelig fortælle den gode nyhed: Vi skal som arkitektrådgiver i et stærkt totalentrepriseteam udvikle og løfte et helt område med almene boliger i Østbyen afd. 630. Afdelingen ligger i Ikast og er en del af boligforeningen Bomidtvest. I Østbyen står 138 almene boliger fordelt på fire boligblokke over for en omfattende renovering. Det næsten 13.000 m2 store renoveringsprojekt støttes af Landsbyggefonden og er tredje etape af en helhedsplan for et stort område i byen. CASA er totalentreprenør på det store renoveringsprojekt, mens vi er arkitektrådgivere, og Viggo Madsen leverer ingeniørydelserne.

Vi skal være med til at skabe et mere tidssvarende og funktionelt byggeri til gavn for bygherre og ikke mindst de mange beboere, som vil blive genhuset under projektet, men til gengæld kan se frem til at flytte tilbage i totalrenoverede, moderne almene boliger. I forbindelse med renoveringen skal vi også realisere de funktionelle og æstetiske krav, som Bomidtvest sammen med deres bygherrerådgiver har stillet til renoveringen ifm. udarbejdningen af helhedsplanen for Østbyen. Det handler bl.a. om en målrettet bevaring af de iboende kvaliteter ved det tidstypiske boligbyggeri fra slutningen af 50’erne: Det røde murværk, hvide, kvadratiske vinduer, vertikale facadelinjer, der brydes af altanelementer, godt håndværk, gedigne, robuste materialer og udviklede fællesskabsfunktioner. Boligforeningen vil gerne modernisere lejemålene, men ønsker samtidig i videst udstrækning at bevare disse traditionelle, arkitektoniske kvaliteter.

Som arkitektrådgiver skal vi bistå med udarbejdelse af projektforslaget, den videre projektering af myndighedsprojekt, udbudsprojekt og udførelsesprojekt. Fagtilsyn, projektopfølgning under udførelsen og ved aflevering.

Vi ser frem til at være med til udvikle og løfte dette område sammen med vores nye samarbejdspartner, boligforeningen Bomidtvest, og deres bygherrerådgiver, Arkitektfirmaet Frost Larsen, og udbudsrådgiver, Bisgaard|Ejsing. Samtidig er vi glade for at indgå i et godt team, der er baseret på allerede gode samarbejder med både CASA og Viggo Madsen. Renoveringsprojektet forventes afsluttet i 2024.