MENU

Åbykollegiet

Kollegiekontoret opfører Åbykollegiet, et kollegiebyggeri i det nye bykvarter ”Åbyen”, beliggende på fragtmandcentralens gamle arealer ved Søren Frichs Vej i Aarhus.

Byggeriet består af 202 lejligheder hvoraf 25 af disse er to værelseslejligheder. Bygningen terrasserer fra 5-6 etager med en tagterrasse på den lave del. Der udføres kælder indeholdende cykelparkering, lejlighedsdepoter og teknikrum. Desuden udføres der parkeringskælder under hele gårdrummet.

I stueplan er der fælles opholdsrum med festlokale tilhørende køkken og bar, fitnesslokale samt fælles-vaskeri, alle fællesrum har udgang direkte til gårdhavens sydvendte terrasse. Alle lejligheder i stueplan har direkte udgang til egen terrasse og har desuden hems således stue-lejligheden får en ekstra boligkvalitet som vil veje op for beliggenheden i stueplan.

Åbykollegiet fremstår hovedsageligt i en mørk teglsten hvor der i områder mellem vinduer laves et relief i en lysere tegl. Bebyggelsens to fløje øst og vest, vil tegne sig som teglmassiver. Den mellem-liggende bygning (byg. 2)parallelt med Søren Frichs vej, vil fremstå lettere med et stort glasparti og metalfacadeplade i stedet for teglstenen.

Den samlede bebyggelse blev opført med stor fokus på at udgifterne til drift og vedligehold minimeres mest muligt, hvorfor der både blev tænkt i smarte løsninger og fornuftige materialevalg.

 

Sag nr. 1078.13

Færdiggørelse:
2018

Bygherre:
Kollegiekontoret

Projekt:
202 kollegieboliger, Åbykollegiet

Opgave:
Arkitektrådgivning

Størrelse:
ca. 8.400 m²

Byggesum:
164 mio. kr. ekskl. moms

Links:
Gå på opdagelse i flere af vores projekter

Relaterede projekter