MENU

Arresøvej

Bebyggelsen på Arresøvej består af 72 almene familieboliger, der bliver opført som en karré med et varieret etageantal fra tre til fem etager. I hvert indre hjørne af karréen etableres et trappe- og elevatortårn, der giver adgang til boligerne via altangange. Boligerne er fordelt på 11 forskellige lejlighedstyper.

Der er skitseret et rationelt byggeri, hvor fokusområder og virkemidler er valgt med omhu. Projektet har en subtil arkitektonisk karakter, som aktivt anvender enkle principper såsom tilbagetrukne vinduesnicher, forbandt og profileret plade som et identitetsskabende element i byggeriet. De almene familieboliger på Arresøvej bliver meget varierede og kommer til at udnytte sine kvadratmeter til fulde. Der er særligt fokus på optimale dagslysforhold og funktionel indretning, men også på udearealerne i karreens midte og en aktiv brug af kantzonerne.

Boligerne opføres med fokus på økonomien, men i solide materialer, så de fremstår robuste og med gennemtænkte løsninger. Dermed er holdbarhed, fremtidssikring og minimale udgifter til vedligehold af byggeriet også prioriteret højt. Boligerne vil være moderne og funktionel i sit udtryk og dermed trække klare tråde tilbage til den klassiske danske arkitekturtradition. De bliver lette og indbydende i udtrykket med den lyse farvepalette og de enkle materialevalg. Med få arkitektoniske virkemidler og klassiske materialer skaber vi i tæt samspil med lys og skygge et spændende og varieret udtryk, der giver byggeriet på Arresøvej et langt liv – også æstetisk.

I rollen som bygherrerådgiver har vi udarbejdet skitseforslag til boligerne i Risskov og haft ansvaret for udbudsprocessen og udarbejdelse af udbudsmateriale.

 

Sag nr. 1260.17

Færdiggørelse:
2023

Bygherre:
Boligforeningen 10. marts 1943

Projekt:
Opførelse af 72 almene familieboliger

Opgave:
Bygherrerådgivning

Størrelse:
5.810 m2 / 72 boliger

Byggesum:
ca. 85 mio. eks. moms

Links:
Gå på opdagelse i flere af vores projekter

Relaterede projekter