MENU

Brolandingen

Opgaven har været at opføre 56 ungdomsboliger og 9 familieboliger ved Brolandingen i Viborg, og derved indfri Boligselskabet Sct. Jørgens ønske.

Intentionen har igennem projektforslaget været at skabe en robust bebyggelse, der skal skabe rammen for dannelsen af hele området ved Brolandingen.

Det har igennem udførslen af konkurrencematerialet været et primært fokus at skabe et projekt, der står solidt mod resten af Viborg, i moderne og robuste materialer, samt sideløbende forholde sig til det intime rum imellem bygningerne på det fremtidige dæk i 1. sal.

Hovedfokus med projektforslaget er at skabe en bygning hvor alle beboere er tilgodeset, igennem et design som skaber simplicitet i byggeriet, men som udstråler robusthed og står som pejlemærke for det samlede område ved Brolandingen.

Simpliciteten opnås ved at samle bebyggelsens højeste punkter i ét, samt rationalisere lejlighedsdistributionen. Ved at samle lejligheder af samme opbygning over hinanden opnås bærelinjer, der føres igennem hele byggeriet.

Inkorporeringen af eksterne mikroklima-faktorer såsom, sol og støj i byggeriet sikrer at inde såvel som udefaciliteter opnår optimale forhold. Derved sikres at de fremtidige beboere får gode leveforhold, samt at det sociale iblandt beboerne prioriteres.

Der arbejdes endvidere i en central fordeling af beboere, hvorfor fordeling af flow sker fra en kerne i bebyggelsen og ud i de to længer. Herved opnås at alle beboere opnår samme udgangspunkt i byggeriet, og alle lejligheder derfor har samme niveau af tilgængelighed. Brolandingen, familieboliger Viborg er et konkurrenceforslag.

 

Sag nr. 1540.19

Færdiggørelse:
Arkitektforslag i totalentreprisekonkurrence

Bygherre:
Boligselskabet Sct. Jørgen

Projekt:
Opførelse af 65 ungdoms- og familieboliger

Opgave:
Arkitektrådgivning

Størrelse:
3303 m2

Links:
Gå på opdagelse i flere af vores projekter

Relaterede projekter