MENU

BUPLhuset

P+P arkitekter har været totalrådgiver på facade- og energirenoveringen af BUPLhuset på Kystvejen i Aarhus. P+P arkitekter holder selv til på 5. sal.

Bygningen fremstår nu moderne med med stor respekt for det oprindelige hus oprindelse og stringente facade. Der er valgt to forskellige teglsten til beklædning af facaderne, en mørk mod Kystvejen og en gylden mod baggården. Begge er valgt så de tilpasser sig den omkringliggende bebyggelse. Der var på grund af behov for vægtminimering i forhold til facadeelementernes bæreevne valgt en løsning med højisoleringsskum direkte monteret med murstensskaller og normal fugning (Isoklink). På denne måde har vi fået en effektiv isolering med minimal tykkelse og et smukt resultat.Store screens bidrager til at byggeriets facadeudtryk ændres løbende og skifter karakter i løbet af dagen.

I forbindelse med facaderenoveringen blev tagterrassen med udgang fra 5. sal opgraderet med et spændende rekreativt grønt åndehul med plantekasser med lange græsser, krydderurter, sedumbeplantning og åbne vandrender. I samme forbindelse er gårdmiljø og Parkeringskælder ligeledes blevet moderniseret med stor succes og sideløbende har P+P arkitekter stået for indretning og ombygning af tegnestuen på 5. sal.

 

Sag nr. 1121

Færdiggørelse:
2017

Bygherre:
BUPL Aarhus

Projekt:
Facaderenovering og etablering af tagterrasse

Størrelse:
1.500 m²

Entreprisesum:
5 mio. kr. ekskl. moms

Ydelse: 
Totalrådgivning

Links:
Gå på opdagelse i flere af vores projekter

Fotograf: Thomas Illemann

Relaterede projekter