MENU

Herning Svømmehal

P+P arkitekter har for Herning Kommune, givet et bud på en til- og udbygning af Herning Svømmehal.

Projektet omhandler nyt 50 m svømmebassin, øvebassin samt klub, forening og publikumfaciliteter. Herning Svømmebads nuværende byggeri er et meget karakteristisk bygningsværk, vi har valgt en tilgang og et formsprog som underordnede sig det nuværende byggeri men som dog samtidig står som en klar og markant bygning i sig selv.

Den nye bygningsdel kobler sig på den eksisterende bygning med en mellemgang som indeholder livredderkontoret. Herfra har livredderne god kontakt og indblik til alle bassiner, nye som gamle. Fra livredderkontoret er der desuden direkte adgang til den nye teknikkælder hvor der laves ny vandbehandling til hele svømmehallen

Foran bygningen anlægges en ny ankomstplads hvorfra der er indblik til de nye bassiner og til det eksisterende familiebassin. Det har været et vigtigt parameter at etablere en stærk visuel forbindelse fra ankomstpladsen til bassinerne og videre ud til det grønne område syd for bygningen.

Ligeledes har klub og mødefaciliteterne adgang og indblik i svømmehallen, således disse lokaler kan bruges aktivt i stævne situationer.

Bygningen fremstår generelt som en lys og indbydende bygning i moderne nordisk formsprog som indbyder Hernings borgere til vandaktiviteter.

 

Sag nr. 1505.14

Færdiggørelse:

Bygherre:
Herning Kommune

Projekt:
Udvidelse med nyt konkurrencebassin, samt øvebassiner

Opgave:
Totalentreprisekonkurrence

Størrelse:
ca. 3480 m2

Links:
Gå på opdagelse i flere af vores projekter

Relaterede projekter