MENU

House of Industry

House of Industry, som ligger i den attraktive bydel Viborg Baneby, er et stort hus med masser af liv i – et multifunktionelt kraftcenter for uddannelse, vækst, innovation og iværksætteri. Det huser House of Industry vil huse varierede funktioner som undervisningsinstitutioner, erhvervsfaciliteter og boliger med tilhørende fælles udearealer.

House of Industry er en robust, rå betonbygning, hvor der er fokus på bæredygtighed, godt indeklima, funktionelle rum, dagslys, enkel byggeteknik, solide materialer og lave vedligeholdelsesomkostninger. Bygningens facade er udført i beton-sandwichelementer, har et udpræget industrielt look med de lodrette vinduesbånd og synlige installationer både ude og inde. Som kontrast til den rå beton udføres de centrale udendørs ventilationsrør samt andre detaljer i brun kobberfarve, der skaber en varm og imødekommende tone.

Den markante erhvervsbygning på mere end 5.000 m2 fordelt på fem etager kommer blandt andet til at huse, Business Viborg, Viborg-afdelingen af Aarhus Maskinmesterskole og Mercantec, der uddanner unge som industriteknikere. House of Industry vil samle flere af byens industrielle og erhvervsmæssige interesser. Samtidig skabes der ideelle rammer for et stærkt iværksættermiljø med kontorhotel og fælles møde- og konferencefaciliteter.

De to erhvervsuddannelser holder til i stueetagen med værksteder og projektområder, mens der på 1. sal etableres teoriområder, adgang til taghave og et inspirerende miljø for de studerende. Op gennem bygningen til 3. sal fordeles erhvervs-, kontor- og mødelokalerne, der sammen danner det perfekte setup for erhvervsliv og iværksættere. Øverst ligger attraktive penthouselejligheder med udsigt ud over Banebyen.

Fotos: Første 6 fotos: Byggeselskabet Paulsen A/S

 

Sag nr. 1371.19

Færdiggørelse:
2021

Bygherre:
Ejegod HOI ApS

Projekt:
Byggeri til udlejning til uddannelsesinstitutioner, erhvervsfaciliteter og boliger

Opgave:
Totalentreprise, arkitektrådgivning

Størrelse:
5.230 m² / 5 etager

Entreprisesum:
57.5 mio. kr. ekskl. moms

Links:
Gå på opdagelse i flere af vores projekter

Relaterede projekter