MENU

Plejeboliger i Rønde

Konkurrenceforslaget for Plejeboliger i Rønde, fremstår som en dynamisk del af Rønde by og Syddjurs Kommune, hvor der er en naturlig sammenhæng, en effektiv logistik og et logisk internt flow i huset. Et hus som er en levende, aktiv og integreret del af bymiljøet i Rønde midtby.

Plejeboliger i Rønde viser på en gang et bæredygtigt, ambitiøst og innovationsfremmende hus, og et seriøst bud på hvordan fremtidens rammer inden for pleje, omsorg og sundhed, kan materialisere sig inden for det økonomiske rammebeløb.

Projektet tager afsæt i boligen, det er boligen der har været afgørende for hvordan byggeriet kom til at orientere sig, hvordan plejecenter møder ”samfundet” og hvordan alle de funktioner, der er tilknyttet plejecenteret, er placeret.

Plejeboligerne udformes så de danner en hensigtsmæssig ramme for plejeindsatsen, og samtidig fungerer bedst muligt som ”den sidste bolig”. Vi mener det er helt afgørende, når man udvikler plejeboliger, at finde balancen mellem på en gang at være en arbejdsplads og samtidig et hjem.

Kun hvis denne balance findes, vil det være muligt at etablere boliger med respekt for det enkelte menneske, en bolig der kan fungere som borgerens private hjem, og hvor hjemligheden kommer indefra i kraft af muligheden for at sætte præg og skabe varme.

 

Sag nr. 1517.15

Færdiggørelse:

Bygherre:
Syddjurs Kommune

Projekt:
Plejeboliger og offentlige faciliteter

Opgave:
Totalrådgiverkonkurrence

Størrelse:
ca. 5200 m²

Byggesum:
85 mio. kr. ekskl. moms

Links:
Gå på opdagelse i flere af vores projekter

Relaterede projekter