MENU

Plejecentret Hørgården

Projektet består af 27 nye plejeboliger med tilhørende serviceareal i tilknytning til det eksisterende plejehjem Hørgården i Risskov.

Visionerne for plejecentret er at skabe et hjemligt, imødekommende, funktionelt og robust byggeri med både beboere og ansatte i fokus.

Boligerne bliver i flere plan med fælles gårdhave, altan, tagterrasse og multirum. I boligafsnittet på 1. sal etableres der en fælles, udendørs tagterrasse og på 2. sal etableres en stor udendørs fællesaltan. Under udarbejdelsen af bebyggelsens ydre har vi valgt et facadedesign, der tager udgangspunkt i moderne skandinavisk arkitektur og minimal vedligeholdelse. Materialevalget til facaden sikrer samtidig, at den samlede bebyggelse får et sammenhængende og harmonisk udtryk, som spiller sammen med det eksisterende Hørgården og områdets øvrige arkitektur.

Servicearealerne tilhørende de nye plejeboliger kommer bl.a. til at indeholde personaleomklædning, personalerum, lederkontor, mødefaciliteter og produktionskøkken. Servicearealerne er placeret i en L-formet, 1-etages bygningskrop, som med sin form er med til at indramme det indre gårdrum og skabe en samhørighed med det eksisterende Hørgården.

 

Udvidelsen af Plejecentret Hørgården udføres i samarbejde med NIRAS og Vognsen & Co. Entreprise A/S.

 

Sag nr. 1631.22

Bygherre:
Aarhus Kommune

Projekt :
Opførelse af 27 plejeboliger / 2210 m2

Opgave:
Arkitektrådgivning

Links:
Gå på opdagelse i flere af vores projekter

Relaterede projekter