MENU

SOSU-STV

P+P arkitekter har været arkitektrådgiver på opførelsen af SOSU-Skolen i Thisted.

Skolen var pilotprojekt for DGNB-certificering for undervisnings- og institutionsbyggeri og er certificeret til sølv.

Byggeriet er organiseret i en vifte som orienterer sig mod omgivelserne, samtidig indskriver viften sig i en cirkel og har derfor et lille facadeareal og dermed en optimeret energirigtig form. Denne form giver samtidig en organisk, levende figur, der skaber overraskende og utraditionelle rumligheder, inde såvel som ude.

Skolens geometri er et produkt af en undersøgelse af sitet, udsigt, fællesskab, orientering og passive prioriteringer struktureret i et rationelt modulært byggesystem.

Samtidig er bygningen orienteret så dagslyset i klasserummene er dobbelt så højt som bygningsreglementets krav, uden at dette giver problemer med blænding og overophedning.

Bygningen lever op til lavenergiklasse 2015 og med et tillæg af kun 55 m2 solcelle, opfylder bygningen alle krav til lavenergiklasse 2020.

P+P arkitekter har som arkitektrådgiver været i tæt dialog med brugerne om detajlindretning og driftsspørgsmål og projektet er udviklet i tæt samarbejde med brugerne. Hele projekteringsfasen er løbende blevet godkendt af brugergruppen. P+P arkitekter var rådgiver på alt løst inventar.

 

Sag nr. 1035.12

Færdiggørelse:
2016

Bygherre:
SOSU STV

Projekt:
Nybyggeri

Opgave:
Arkitektrådgivning

Størrelse:
2700 m2

Byggesum:
31 mio. kr. ekskl. moms

Bæredygtighed:
DGNB Pilotprojekt

Links:
Gå på opdagelse i flere af vores projekter

 

Fotograf: Thomas Illemann

Relaterede projekter