MENU
SMK_Doverodde_koebmandsgaard_PQ_nyhed_banner-scaled.jpg

Prækvalificeret til projektkonkurrence om SMK Thy og Doverodde Købmandsgård

Vi er glade for og utrolig stolte over at kunne meddele, at vi sammen med vores team er blevet prækvalificeret til at realisere helhedsplanen for transformationen af Doverodde Købmandsgård og SMK Thy. Den gulkalkede købmandsgård ligger i et af Thys mest naturskønne og kulturhistorisk interessante områder.

SMKs nye satellit, der er placeret i købmandsgårdens silo og pakhus, skal være med til at understøtte museets ambition om at gøre kunsten og deres store samling mere tilgængelig for alle borgere i Danmark. SMKs fremstød i Thy vil styrke det samlede kulturudbud i regionen samtidig med, at Doverodde Købmandsgårds kulturhistoriske betydning vil blive respekteret, og stedet fastholdt som lokalmiljøets hjerte. SMK Thy på Doverodde Købmandsgård bliver en unik forening af natur, kunst og kulturhistorie.

Vi er en del af et team, hvor spillerne hver især er fagligt stærke, arkitektonisk kreative og innovative inden for områder, som er essentielle i dette restaurerings- og transformationsprojekt: LOOP Architects har stor erfaring med lignende projekter, og vi har arbejdet tæt sammen ved flere lejligheder – senest har vi dannet team i realiseringen af Nationalparkcenter Thy, der blev indviet i sommers. JAC Studios har stærke kompetencer, når det kommer til formidling og udstillingsdesign, Tækker Rådgivende Ingeniører har mange års erfaring med transformation og restaurering af historiske bygninger,  Skaarup Landskab bidrager med kompetent landskabsarkitektur, der altid udvikler omgivelser, som rammer stedets nerve, mens Elsec med vanlig sikker hånd vil stå for el- og sikringsarbejdet i forbindelse med projektet.

Projektkonkurrencen afholdes af A.P. Møller Fonden i samarbejde med Statens Museum for Kunst og Thisted Kommune.

Mængden af ansøgere var mange, og det endelige felt af prækvalificerede kandidater er utrolig stærkt. Ud over os tæller det Lundgaard & Tranberg Arkitekter, Dorte Mandrup og Reiulf Ramstad Arkitekter.