MENU
Aalborghus_Slot_registrering-scaled.jpg

Registrering af renæssanceslottet Aalborghus

Vi har været en tur i Aalborg for at lave registrering af stueetagen og først etage i Aalborghus Slots østfløj, som i dag står tom og trænger til indvendig istandsættelse.

Østfløjen er et renæssancebygningsværk opført i årene 1535-1550. I dag står det med barokke stiltræk, hvilket gælder f.eks. vinduer, døre og ruminddelinger. I mange år fungerede slottet som amtmandsbolig, blev senere amtsgård og huser nu Familieretshuset. Det har brug for mere plads og vil derfor gerne gøre brug af slottets østfløj. Østfløjen er en del af det oprindelige anlæg. Slottet er bygget ind i et voldanlæg og åbner sig i et fint indre gårdrum.

Istandsættelsen af Aalborghus udføres i samarbejde med Niras. Opgaven er for Bygningsstyrelsen, der er rådgiver for Slots- og Kulturstyrelsen, som ejer bygningen. Familieretshuset er lejer og den daglige bruger.

 

“Vi kan lære meget af den viden, der ligger i historiske bygninger. I bygninger, der er bygget for lang tid siden og stadig står, er der en opsparet fornuft, som giver os et særligt indblik i bæredygtige byggemetoder og holdbar byggeskik. En viden, der ikke bare kan anvendes i restaurering og transformation af bevaringsværdige bygninger, men også i vores tilgang til nybyggeri og renovering generelt.”

P+

Læs mere om vores arbejde med kulturarv og bevaringsværdige bygninger her.