MENU
Nyhed-teglgarden-lang-scaled.jpg

Renovering af Teglgården

1 år senere! P+P arkitekter har været arkitektrådgiver på renoveringen af 276 boliger i den almene boligforening AAB’s afd 5, Teglgården.

Renoveringen bestod i vinduesudskiftning og tagrenovering på boligbyggeriet, der har en størrelse på ca.7000 m2. Projektet stod færdigt i 2021, og her et år efter kigger vi tilbage på dette kæmpe projekt!

Teglgården består af en femetagers boligkarre med 276 lejligheder, erhvervslejemål og selskabslokale. Teglgården er opført i perioden 1921-1929 og bygget efter klassisk byggeskik. Renoveringen blev foretaget med respekt for det traditionelle byggeri og dets karakteristika.

Bygningerne er med renoveringen blevet ført tilbage til deres oprindelige udtryk og kvalitet.

Aluvinduer er blevet udskiftet, inddækning, udluftningshætter, nedløbsrør og andet er udført i zink. Ved tagrenoveringen blev de eksisterende tagsten genanvendt i videst muligt omfang. Kviste blev udskiftet og udført som mere elegante og spinkle kviste i træ og zink.

Vinduerne er ligeledes blevet ført tilbage til oprindelige udtryk med sprodsede vinduer (to/tre fag) i træ med koblede rammer frem for de nuværende plastikvinduer med et/to fag.

Læs mere om projektet her: Teglgården