Arbejdsmetoder-nyhed-scaled.jpg

Mød P+P Kulturarv – hvordan arbejder restaureringsarkitekter?

Kulturarvsafdelingen hos P+P arkitekter er et passioneret team af arkitekter med speciale i restaurering, transformation og bevaring. Deres arbejde tager udgangspunkt i indgående kendskab til og respekt for historiske materialer og byggeteknikker.

Projekterne spænder vidt fra gennemgribende restaureringsopgaver til specialiseret formgivning af mindre bygningsdele. Uanset hvilken opgave, holdet står over for, tager deres arbejde altid udgangspunkt i en omfattende analyse, som indebærer; bygningsundersøgelser, registrering og opmåling. Analysen muliggør en værdisætning og skaber overblik over bygningens tilstand og byggetekniske karakteristika. På baggrund heraf udarbejdes der en plan for det videre forløb – altid i dialog med bygherre og myndigheder.

P+P Kulturarvs arbejde befinder sig i krydsfeltet mellem det analoge og det digitale. Analysen udfører vi fx både manuelt – med et skarpt, kyndigt blik, notesbog og tommestok – og med hjælp fra scanninger, der kan skabe interaktive 3D-modeller af de bygninger, vi restaurerer. 3D-scanningerne gør det muligt at genbesøge og bevæge sig rundt i bygningerne digitalt, og vi bruger dem bl.a. til at kontrolmåling, formidling og orientering gennem hele forløbet.

Vores restaureringsopgaver kan omhandle alt fra udfordringer med svamp, fugt og borebiller til vinduesistandsættelse, energioptimering, formgivning og transformation. Vi har erfaring inden for alle områder og kan håndtere alle faser som rådgiver.

 

Vil du vide mere om arbejdet med restaurering? Læs om P+P Kulturarv her: P+P Kulturarv

 

Foto: P+P Kulturarvs-teamet består af vores 4 restaureringsarkitekter; Rasmus Thrane, Mille Høegh, Jens Christian Pinborg og Anne Monrad Nielsen

3D-scanninger: Matterport