Laekrogen_aflevering_nyhed-scaled.jpg

Sidste etape af Lækrogen afleveret og indflytningsklar

Lækrogens sidste etape er afleveret til en tilfreds bygherre, og beboerne kan nu flytte ind i deres nye hjem. De første indflytninger skete allerede hen over foråret i år, men nu er sidste etape altså afsluttet. Lækrogen er beliggende på en af de tidligere COOP-grunde i centrum af Albertslund tæt ved stationen og omfatter omkring 14.300 m2 alment boligbyggeri.

Byggeriet består af 151 boliger af forskellig størrelse fordelt på 51 rækkehuse og 100 lejligheder. Rækkehusene har en terrasse og en lille sydvendt have og er bygget i to plan, mens lejlighederne er med altan og fordelt på to 5-etagers blokke. Lækrogen skaber dermed en varieret boligmasse, der giver et dynamisk udtryk og en blandet beboersammensætning. En rød rustik tegl binder bebyggelsen sammen og skaber en hyggelig og varm atmosfære i hele området. Det klassiske udtryk understreges med sorte vinduesrammer, lameller og mønster i murværket, der får Lækrogen til at fremstå i en høj arkitektonisk kvalitet. De to boligblokke danner en karré, der omkranser et rekreativt, grønt område, der understøtter det sociale samvær beboerne imellem.  Grønne kiler skærer ned gennem området mellem rækkehusene og boligblokkene. Tilsammen skaber udeområderne de perfekte rammer for leg og sociale aktiviteter for de mange familier, der skal have deres fremtidige hjem i Lækrogen.

Vi takker for et godt samarbejde med alle involverede. Vi har været arkitekter på Lækrogen og stået for udviklingen af projektet, som er udført for SVANEN Gruppen og gennemført i samarbejde med bygherrerådgiver Sandkjær, ABC – Rådgivende Ingeniører og entreprenørvirksomheden Adserballe & Knudsen.

Alle billeder er venligst udlånt af og bragt med tilladelse fra Adserballe & Knudsen.