MENU
Sosu-Skolen_udvidelse-01-scaled.jpg

Tilbygning står klar til genåbning af SOSU-skolen i Thisted

SOSU-skolen i Thisted har fået vokseværk. Vi har stået for udvidelsen af det eksisterende skolebyggeri med nye undervisningslokaler, grupperum og kantinefaciliteter. Arealet er blevet udvidet og transformeret, så arkitekturens funktionalitet imødekommer udviklingen i uddannelsen og bidrager til en fremtidssikring af skolen. Samtidig bevares det arkitektoniske udtryk fra det oprindelige skolebyggeri. Dermed har rammerne om undervisningsmiljøet og de sociale fællesskaber også fået et markant kvalitativt løft.

Når de studerende endelig kan få lov til at komme ud af deres isolation og møde ind mandag den 8. marts, vil de derfor blive mødt af en uddannelsesinstitution, der har undergået en mindre transformation. SOSU-skolen er blevet tilføjet tre nye undervisningslokaler, to grupperum og en ny spisesal, som åbner op i facaden med dobbelthøje rum, der giver masser af plads og lys.

De nye grupperum og undervisningslokaler på førstesalen i tilbygningen er koblet sammen med det eksisterende bibliotek i hovedbygningen via en gangbro, som samtidig giver et flot kig ned gennem den nye tilbygning. Lys og udsyn har været en vigtig faktor i byggeriet. Det ses tydeligt i grupperummene store glaspartier, der giver et godt lysindfald og inviterer naturen ind.

Vi har været utrolig glade for det stærke og effektive samarbejde med HMC Byg og Anlæg omkring tilblivelsen af tilbygningen på SOSU-skolen i Thisted. Derudover har vi haft en god, konstruktiv dialog med bygherre og byggeudvalget gennem hele projektet og ifm. håndtering af brugerprocessen.

Det oprindelige SOSU-skole – inden udvidelsen – stod færdig allerede i 2014 og var det første skolebyggeri, der blev DGNB-certificeret i Danmark. Også dengang var vi tilknyttet som arkitekter.