MENU
Oestbyen1lang.jpg

Totalrenoveringen og ombygningen af boligområdet Østbyen i Ikast er i fuld gang

Byggepladsen er etableret, og der er startet på arbejdet med den første blok ud af fire i Østbyen, hvis beboere er blevet genhuset.

P+P arkitekter er arkitektrådgivere på projektet, som skal modernisere boligforeningen Bomidtvests afdeling 630 til gavn for bygherre og ikke mindst de mange beboere. Østbyen skal være mere funktionel og tidssvarende, og beboerne kan se frem til at flytte tilbage til totalrenoverede, moderne almene boliger.

Alle 21 opgange og 138 boliger renoveres og boligantallet forbliver uændret, men der foretages omfattende ændringer i boligernes indretning, hvor der etableres nye køkkener og bade/toiletrum i alle boliger, med nye placeringer. Udvendigt udføres ny tagbeklædning og undertag og opretning af eksisterende tagkonstruktion. Bebyggelsen får nye vinduer og døre overalt udvendigt og alle altaner nedbrydes og udføres som ny kuldebrosadskilt præfabrikeret løsning monteret på ny stålkonstruktion indarbejdet i den eksisterende og nye facade.

Totalrenoveringen af Østbyen er et klassisk eksempel på, hvad fremtiden vil byde på inden for renovering af almene boliger i Danmark – energioptimering, opgradering af udearealer, forbedring af indeklima, respektfuld renovering og modernisering med fokus på værdisætning og bevaring af arkitektoniske træk ved de almene boligbyggerier fra 50’erne, 60’erne og 70’erne.

Vi udvikler dette område i samarbejde med bygherre; boligforeningen Bomidtvest, bygherrerådgiver; Arkitektfirmaet Frost Larsen og udbudsrådgiver; Bisgaard|Ejsing. Samtidig er vi glade for at indgå i et godt team, der er baseret på allerede gode samarbejder med både Nordstern og Viggo Madsen.

Renoveringsprojektet forventes afsluttet i 2024.

Læs mere her: Østbyen, portfolio