MENU
Bytoften_klar_naeste_etape_nyhed_banner_og_link-scaled.jpg

Bytoften ryddet – transformation fra kontor til boliger kan begynde

Nu kan den store transformation fra kontor til boliger begynde! På Bytoften i Risskov har nedbrydningsarbejdet i IBM’s gamle kontorbygninger været i gang længe. Der arbejdes i øjeblikket med facadekassetter, lukning efter nedbrydning af taghuse og tung nedbrydning i kælderen. Trods udfordringer med store vandmængder, svære adgangsforhold til byggepladsen, der er klemt inde mellem tre andre byggeprojekter, er nedbrydningsarbejdet ved at gå ind i den afsluttende fase. De rå bygninger er skrællet ned til betonskelettet, og sandblæsning af samtlige overflader er ved at være overstået. Der er blevet ryddet ud, brudt ned og skåret ind til benet, så kun bygningens buede betonkrop står tilbage. Det er endelig ved at være tid til ombygning og opbygning, og transformationen af det ikoniske kontorbyggeri til 47 moderne almene boliger kan begynde. Nedbrydningsarbejdet er udført professionelt, samvittighedsfuldt og med stor effektivitet – alt står rent og skarpt inde i bygningerne, og materialerne ligger sorteret i containere på rad og række.

Vi er totalrådgiver på projektet og kan endnu engang glæde os over et konstruktivt og tæt samarbejde med Boligforeningen 10. marts 1943, som er bygherre på Bytoften. Derudover ser vi frem til at bygge videre på det gode og effektive samarbejde med Færch & co. og Viggo Madsen, når vi går ind i den næste fase af denne omfattende transformation fra kontor til boliger. De 47 boliger på Bytoften forventes indflytningsklar i foråret 2023.

 

P+

Læs mere om vores andre boligprojekter her.

Læs mere om vores værdigrundlag og holdning til bæredygtighed, og om hvorfor transformation, restaurering og renovering er den mest bæredygtige måde at skabe byggeri på her.

 

“Om det er nybyggeri, transformation eller renovering,

har stedet stor betydning.

Vi analyserer stedet og ser på potentialerne, og i dialog med bygherre beslutter vi,

hvilke iboende kvaliteter der kan være med til skabe værdi

og derfor skal tages hensyn til og respekteres.

Sammen med bygherre skaber vi dermed en arkitektur, som respektfuldt tilpasser sig sine omgivelser

og giver noget tilbage til lokalområdet.”