MENU
Fredens_Kirke_nyhed-scaled.jpg

Istandsat Fredens Kirke genåbnet

Fredens Kirke i Herning blev for nylig genåbnet efter en stor ind- og udvendig renovering. Kirken er opført i 1965 og tegnet af Aksel Skov i en funktionel stil i enkle materialer: tegl, beton, tømmer og ølandssten. I forlængelse af dette hovedgreb er kirkesalen løftet med en ny lyskarnap i østvæggen, og præstekontor og sakristi er flyttet ud i et nyt bygningskompleks omkring den indre gård, så der nu kan foregå flere aktiviteter samtidigt i kirkens faciliteter. Til- og ombygninger er udført i forlængelse og nytolkning af stedets arkitektur og materialeholdning.

I forbindelse med istandsættelsen er taget udskiftet og isoleret, og lysekronernes ca. 900 elpærer er udskiftet til LED, så der fremover kan spares en del på varme og elektricitet.

Genåbningen af Fredens Kirke fandt sted i forbindelse med en gudstjeneste, hvor der var besøg af biskop Henrik Stubkjær.

Opgaven er udført i nært samarbejde med menighedsrådet og bygherrerådgiver Finn Balle.

 

P+

Læs mere om vores arbejde med istandsættelse af de danske kirker og arbejdet med restaurering af bevaringsværdige huse og fredede bygninger her.

 

“Når vi arbejder med renovering og transformation, handler det om nænsomhed, men også om muligheder.

Derfor starter vi altid med en grundig screening af den eksisterende arkitektur.

Vi ser på, hvilke værdier og muligheder der allerede ligger i byggeriet, og præsenterer dem for bygherre.

Ud fra en helhedsvurdering af projektet, beslutter vi sammen med bygherre,

hvilken karakter indgrebet skal have.”

 

Alle fotos: Rasmus Holm-Pedersen // P+P arkitekter