MENU
Sulstedkirkenyhed-scaled.jpg

Opstart på indvendig kalkning af Sulsted Kirke

Ved Hammer Bakker, Vendsyssel, ligger Sulsted Kirke. P+P Kulturarv har været på besigtigelse i kirken og kunne sammen med menighedsrådet konstatere, at den i øvrigt meget velholdte kirke trængte til en indvendig kalkning – dette arbejde er nu påbegyndt!

Arbejdet er enkelt i sit materialevalg, der udgøres af kulekalk, men omfattende i sin udførelse, da kirkens inventar og ikke mindst de historiske kalkmalerier fra 1500-tallet, der pryder kirkerummet, skal beskyttes under udførslen. Al inventar indpakkes og afdækkes derfor efter kyndig vejledning fra bl.a. en tilknyttet konservator.

Kalkningen omfatter alle ikke-dekorerede vægflader i kor, skib, tårnrum og våbenhus og vil efter endt udførelse fremhæve de imponerende hvælvinger.

Arbejdet udføres i samarbejde med Nationalmuseet og Bevaringscenter Nord og forventes færdigt sidst i april.

P+P kulturarv er en del af P+P arkitekter. Vores engagerede restaureringsarkitekter har indgående kendskab til og stor respekt for tradition, kultur, materialer og historiske byggeteknikker. En stor del af arbejdet i P+P Kulturarv indbefatter både indvendig og udvendig istandsættelse af de danske kirker.

 

Gå på opdagelse i vores mange projekter inden for kirke og kulturarv her. 

Se flere billeder fra Sulsted Kirke her.