MENU
rasmus-t-red-nyhed-1-scaled.jpg

Mød P+P Kulturarv – restaureringsarkitekt Rasmus Thrane

”Vores kulturarv og herunder bygningskulturen er med til at fortælle, hvem vi er, og hvad vi kommer fra”.

Nyankomne Rasmus Thrane blev en del af P+P Kulturarv i starten af november. Han er restaurerings- og sagsarkitekt og brænder i sit arbejde særligt for den bæredygtige agenda.

Rasmus er oprindeligt uddannet i bygningskunst fra Arkitektskolen i Aarhus og læser lige nu en masteruddannelse i Bygningskultur og Bæredygtighed på arkitektskolen i København.

Han har en forkærlighed og et kompetencefelt inden for istandsættelse og transformation, særligt i forhold til kirkernes bygninger samt fredede og bevaringsværdige bygninger i den bestående bygningsmasse. Rasmus har desuden stor veneration for de mere anonyme, historiske bygninger, da han mener, de ”almindelige” bygninger også er vigtige en bæredygtig kontekst.

Rasmus tror fuldt og fast på, at det er gennem vores bygningskultur, vi kan finde nogle af løsningerne i forhold til at bygge mere bæredygtigt:

”Vi står midt i en CO2-, ressource- og biodiversitetskrise. Et særligt fokus bliver for mig arbejdet med at nedbringe forbrug og udledning i vores byggeaktivitet. Det kan vi i særdeleshed, hvis vi tænker os om og (gen)bruger det, vi har i forvejen. Det gælder både kirkerne, de fredede og de ikke-fredede bygninger”.

I arbejdet med restaurering prioriteter Rasmus herudover den gode og tætte dialog med projekternes parter. Han har en god sans for opgavernes helhed og analysering af problemstillinger.

Rasmus indgår nu i kulturarvsteamet sammen med vores 3 andre restaureringsarkitekter; Jens Christian Pinborg, Anne Monrad Nielsen og Mille Høegh. Ambitionerne er store for kulturarvsafdelingen og sammen med Rasmus Thrane udstikker de nye mål for deres passionerede arbejde med restaurering, bevaring og transformation.

 

Følg med i hverdagen hos P+P Kulturarv på vores hjemmeside og på sociale medier!

Se et udvalg af vores projekter her: P+P Kulturarv

Læs om P+P arkitekter her: P+P arkitektur

 

Fotos herunder: P+P Kulturarv. Fra venstre; Rasmus Thrane, Mille Høegh, Jens Christian Pinborg og Anne Monrad Nielsen.