MENU
PP-Nyheder_2022.webp

Ny tagløsning til Malle Kirke!

Midt mellem gravhøje langs Hærvejen i det nordjyske ligger Malle Kirke.

Den romansk opførte kirke med et senere tilføjet tårn og våbenhus trænger til en tagudskiftning – en opgave, som vi i P+P Kulturarv skal forestå.

Den nuværende tagopbygning er præget af alternative byggetekniske løsninger – udført i en tid, hvor man ikke havde kendskab til konsekvensen af høj luftfugtighed og manglende ventilation ved etablering af isolering på loftet.

Hos P+P Kulturarv tager vi hånd om konsekvenserne. Vi ser frem til den kommende tid, hvor vi skitserer og projekterer en ny tagløsning til Malle kirke, som med gode byggetekniske løsninger sikrer tagværket en lang levetid.

Foruden forundersøgelserne forestår P+P Kulturarv skitsering, myndighedsbehandling og udarbejdelse af udbudsmateriale. Vi udfører arbejdet for Ranum-Malle Menighedsråd, og ser frem til det videre samarbejde.

Udfordringerne i Malle Kirke er et godt eksempel på de problematikker, vi ofte møder, når vi udfører vores ”bygningssyn” på ældre ejendomme og kirker. Her gennemgås bygningens byggetekniske tilstand i sammenspil med en vurdering af forbrug og installationer.

Bygningssynet munder ud i en rapport, som afsluttende giver råd og anbefalinger til vedligehold, udskiftninger mm. indsat i et tidsperspektiv, der indikerer presserende og mindre presserende tiltag. Denne ydelse har vi i den seneste tid udført på især kirker rundt i landet.

 

Har du brug for et par byggetekniske øjne på din kirke eller historiske ejendom, så kontakt os og få et uforpligtende tilbud.

Læs mere her: P+P Kulturarv