MENU

DNU – NYT KAPEL

P+P arkitekter har været bygherre- og arkitektrådgiver på opførelsen af det nye kapel og dertilhørende servicefaciliteter på DNU – Det Nye Universitetshospital i Aarhus. 

Det nye kapel på DNU er placeret som en naturlig forlængelse af en af de ældste bygninger på Skejby Sygehus bygning U. Dette er gjort ved respektfuldt at forlænge Infektionsmedicinsk afdeling, og derved færdiggøre bygningens gårdrum. Derved er der opstået et nyt slankt kapel, hvor potentialet ligger i at give huset en klar for- og bagside.
Forsiden mod nord åbner sig op mod en ny kapelgård, der giver mulighed for afskærmning og diskretion fra de øvrige hospitalsfunktioner. En kombination af glaskunst og dybe lameller filtrerer lyset og giver samtidig facaden et lukket udtryk når den betragtes over X.

Indvendigt er to fremvisningsrum, reception, kontor og toiletter placeret i et ’afrundet møbel ’ inde i foyerrummet, flankeret af kapelrummet i den ene side og rituel vask i den anden, disse to rum har direkte adgang til kapelgården. Centralt i ’møblet’ ligger en korridor, med mulighed for at sidde lidt og samle sig, før man bevæger sig ind i et af de to fremvisningsrum.
Kapelrummet er etableret som et rum med en særlig stemning af ikke-religiøs karakter. Der er anvendt materialer, som giver en behagelig atmosfære og der er arbejdet særligt med belysning og akustik. Fra kapelrummet er der direkte adgang til kapelgården.

Som arkitektrådgiver har P+P arkitekter bl.a. haft ansvaret for brugerinddragelse, projektering og udførelse.

Kapellet er opført i energiklasse 2020.

 

Sag nr. 1116.15

Færdiggørelse:
2017

Bygherre:
DNU

Projekt:
Nyt kapel og servicefunktioner

Opgave:
Bygherre- og arkitektrådgivning

Størrelse:
966 m²

Entreprisesum:
23 mio. kr. ekskl. moms

Links:
Gå på opdagelse i flere af vores projekter

Relaterede projekter