MENU
Sulsted_nyhed-scaled.jpg

Besigtigelse i Sulsted Kirke

En tur til Sulsted Kirke ved Hammer Bakker i Vendsyssel, der trænger til indvendig kalkning. Et meget fint interiør med kalkmalerier i hvælvingerne fra 1500-tallet. I forbindelse med besigtigelser i kirker går vi som regel en runde i tårn- og tagrum. Sulsted Kirke er i pæn og velholdt stand, og der kunne kun findes småting, f.eks. et stort hvepsebo, der gemte sig i tagrummet i skibets østgavl.

 

P+

“Restaurering af kirker, sognegårde og andre bygninger tilknyttet kirken kræver et indgående kendskab til kirkens kulturhistorie og byggeskik.

Vores opgave er at gå følsomt og respektfuldt til værks. En kirke er ikke blot et robust og ofte symboltungt bygningsværk, hvor der kan være meget faste rammer for, hvordan rum og udsmykning kan tage sig ud.

Robustheden i et kirkebyggeri gør også, at det kan stå imod og være modtageligt over for transformation og gennemgribende restaureringer.

Kirken er også en levende bygning med en vigtig samfundsmæssig betydning og en lang kulturhistorie, som vi bestræber os på at bevare bedst muligt ved at gøre tidssvarende og relevant for nutiden – og fremtiden.”

***

En stor del af vores arbejde i afdelingen for kulturarv indbefatter både indvendig og udvendig istandsættelse af de danske kirker – det gælder alt fra istandsættelse eller udskiftning af vinduer og døre, kalkning, restaturering af inventar, tårnrum og klokkestol m.m. Gå på opdagelse i vores mange projekter inden for kirke og kulturarv her.