House_of_Industry_indvielse_nyhed_banner-scaled.jpg

Indvielse af House of Industry i Viborg

Onsdag var vi i Viborg til indvielse af House of Industry, som ligger i den attraktive bydel Viborg Baneby. House of Industry bliver et stort hus med masser af liv i – et multifunktionelt kraftcenter for uddannelse, vækst, innovation og iværksætteri.

House of Industry er en robust, rå betonbygning, hvor der er fokus på bæredygtighed, godt indeklima, funktionelle rum, dagslys, enkel byggeteknik og solide materialer. Bygningen har et udpræget industrielt look med de lodrette vinduesbånd og synlige installationer både ude og inde. Som kontrast til den rå beton udføres de centrale udendørs ventilationsrør samt andre detaljer i brun kobberfarve, der skaber en varm og imødekommende tone.

Den markante erhvervsbygning på mere end 5.000 m2 fordelt på fem etager kommer blandt andet til at huse Viborg-afdelingen af Aarhus Maskinmesterskole og Mercantec, der uddanner unge som industriteknikere. House of Industry vil samle flere af byens industrielle og erhvervsmæssige interesser. Samtidig skabes der ideelle rammer for et stærkt iværksættermiljø med kontorhotel og fælles møde- og konferencefaciliteter.

De to erhvervsuddannelser holder til i stueetagen med værksteder og projektområder, mens der på 1. sal etableres teoriområder, adgang til taghave og et inspirerende miljø for de studerende. Op gennem bygningen til 3. sal fordeles erhvervs-, kontor- og mødelokalerne, der sammen danner det perfekte setup for erhvervsliv og iværksættere. Øverst ligger attraktive penthouselejligheder med udsigt ud over Banebyen.

 

Efter velkomst ved direktør for Ejegod Ejendomme, Jens Jakobsen, stod borgmester i Viborg, Ulrik Wilbek, for den officielle indvielse. Derefter var der taler ved direktøren fra Mercantec, Adrian Tresoglavic, rektor fra Aarhus Maskinmesterskole, Anders Hanberg Sørensen, og Martin Pedersen, som er bestyrelsesformand i Business Viborg.

Vi har været arkitekter på projektet, der er realiseret på baggrund af et skitseprojekt udarbejdet af SKALA arkitekter. Vi takker for et godt samarbejde med bygherre Ejegod Ejendomme, EKJ Rådgivende Ingeniører og Byggeselskabet Paulsen, der har været totalentreprenør på House of Industry.

 

P+

Læs mere om vores andre erhvervsbyggerier her.

Læs mere om vores værdigrundlag, tilgang til arkitektur og bæredygtighed her.