MENU

P+P arkitekters kerneværdier – empatisk arkitektur

P+P arkitekter arbejder ud fra fire centrale kerneværdier; alle vores arbejdsprocesser og projekter tager udgangspunkt i den tilgang til arkitektur, som de repræsenterer. 

Vores arkitektur skal være: Empatisk, Ærlig, Robust og Ansvarlig.

 

Over de næste par uger vil vi introducere jer for vores værdier.  

 

Empatisk arkitektur:

Når vi udvikler arkitektur, er det en nødvendighed, at arkitekturen er empatisk. For arkitektur handler ikke blot om at tegne smukke bygninger, der forskønner det offentlige rum, men også om at skabe rum til mennesker og til det liv, der leves i og omkring bygningerne.

Når vi tegner byggeri, bestræber vi os på at skabe kvalitetsarkitektur i form af indbydende og generøse byggerier, der er rare at opholde sig i. Vi sætter os ind i brugernes hverdag, lytter og mærker efter, hvad der skaber værdi for dem og højner deres livskvalitet. Det er ikke vores, men deres byggeri.

Vi ser det som en af vores fornemste opgaver at forene form og funktion med oplevelse og atmosfære. Vi tænker empatisk og i helheder. Derfor har vi allerede tidligt i en skitseringsfase fokus på orientering og stemning i bygningen, indeklima, lysindfald, akustik og andre essentielle forhold for brugernes hverdagsliv og deres oplevelse.

Empatisk arkitektur skal også være kontekstuel og have føling med det sted, hvor der bygges. Omgivelsernes karakter, kultur og historie skal respekteres og tænkes med, når vi skaber arkitektur. Vi foretrækker derfor at tilpasse vores arkitektur gennem dialog med stedets iboende kvaliteter.

 

Læs mere om vores tilgang til arkitektur her: Arkitektur

 

Fotos: Åbykollegiet, SOSU-skolen Thisted, KVADRAT, Havmøllen

Se flere projekter her: Projekter – P+P arkitekter