MENU

KVADRAT – Headquarters

P+P arkitekter, det tidligere Poulsen og Therkildsen, har siden vi tegnede og opførte hovedkvarteret i 1978, været arkitekter på alle Kvadrats udvidelser frem til i dag.

Senest på den indvendige istandsættelse og transformering af kontorer, showroom og møderum, nyt indgangsparti og en større udvidelse af lagerkapaciteten inkl. nye personalefaciliteter og et lagerrobotsystem.

Arbejdet hos Kvadrat er et samarbejde med bygherren, personalet, internationale indretningsarkitekter, landskabsarkitekter, kunstnere og leverandører. Der er mange aktører, der skal have og give plads til hinanden – alt imens huset er i fuld drift. Det er både bygherre og vi vant til.

Virksomheden har fulgt en langsigtet strategi i tekstilbranchen og har en klar holdning til den kunst og arkitektur virksomheden repræsenterer. Derfor fremstår hovedkvarteret i dag som en homogen bebyggelse, der naturligt har udviklet sin arkitektur gennem 40 år uden af glemme udgangspunktet – de rødbrune teglkroppe, der vokser ud af landskabet.

Tekstilvirksomheden Kvadrat er en international producent og udvikler af tekstiler i bedste kvalitet til det globale marked.

Hovedkvarteret med kontorer og lagerhaller putter sig i landskabet ved Ebeltoft, groet ud af bakken, det ligger i. Natur, kunst og bygninger i en treenighed, der er helt usædvanligt for en industriel virksomhed. Inde og ude er arkitekturen og kunsten samstemt og tilpasset stedet.

Fra indkørslen og ned gennem bygningerne mødes man af landskabskunst af Olafur Eliasson og Cobra-gruppen med Kattegat og Mols Bjerge som tapet. Det oprindelige bygningsmæssige hovedgreb – den lange indre gade med forskudte niveauer, ovenlys og arbejdspladser med landskabet som baggrund, er bibeholdt og videreudviklet gennem de mange udvidelser.

En gennemgående brug af stedbundne kvalitetsmaterialer, tegl, træ og uld, har vist sit værd, så bygningerne rummer en fælles identitet og sammenhæng.

Hovedsædet er flere gange præmieret som Danmarks bedste arbejdsplads.

 

Se links til vores projekter hos Kvadrat:

Administration

Nye haller

Hovedindgang

Færdiggørelse:
1978 –

Bygherre:
Kvadrat

Projekt:
Hovedsæde og diverse udvidelser

Opgave:
Totalrådgivning

Links:
Gå på opdagelse i flere af vores projekter

 

Fotograf: Thomas Illemann

Relaterede projekter