MENU
Hobro_tinghus_kulturarv_istandsaettelse_vinduer_doere_ur-scaled.jpg

Istandsættelse af vinduer, døre og urskive fuldender restaureringen af Hobro Tinghus

Denne istandsættelse af vinduer, døre og urskiven på Hobro Tinghus for Bygningsstyrelsen kommer i rækken af tidligere restaureringsopgaver på stedet, hvor vi blandt andet har istandsat facaden og klokketårnet. Med denne istandsættelse har vi nu været næsten hele vejen rundt om det over 100 år gamle, fredede tinghus, der er tegnet af arkitekt og Kgl. Bygningsinspektør Einar Packness.

Bygningens vinduer trængte til vedligehold med afskallende maling og de oprindelige vinduer havde mange gamle malingslag af både plast- og linoliemaling. Vinduerne er nænsomt blevet eftergået og efterfølgende malerbehandlet med linoliemaling, mens dørene nu er nylakerede.

Klokketårnets urskive fremstod falmet og med afskal af maling og forgyldninger. Urskiven har været nedtaget og sendt på værksted, hvor maling og forgyldninger er blevet restaureret inden genopsætning.

Vi takker for et godt samarbejde med Bygningsstyrelsen og Kriminalforsorgen. Vi takker også Vinther & Lassen og Malerfirma Thage W. Nielsen for et godt og professionelt udført stykke arbejde med vinduer og døre samt KIRP for den smukke restaurering af urskiven.

Læs om de andre projekter relateret til restaureringen af Hobro Tinghus her: Om hhv. restaureringen af klokketårnet og facadeistandsættelsen.

Læs mere om P+P arkitekters arbejde med bevarelse af den danske kulturarv og restaurering af fredede bygninger og bevaringsværdig arkitektur her.

Nedenfor kan du se billeder af resultatet af istandsættelsen af vinduerne, dørene og urskiven. De to sidste billeder af urskiven og urværket er venligst udlånt af KIRP.