Havmoellen_nyhed_banner-scaled.jpg

Indvielsesfest på Havmøllen

Vi deltog i festlighederne i rollen som arkitekt på Havmøllen – der har undergået en omfattende restaurering og transformation. Det fine projekt i Ebeltoft blev indviet med bryg, bobler, musik og mennesker i solskinsvejret.

Befriet for mundbind var der taler fra bygherre Sofie, bygmester Morten og Søren Ryge. Han fortalte om gårdens tidligere ejere, brødrene Tage og Børge, der drev gården og holdt præmiewhist i hønsehuset.

Senere på dagen kom der mad fra Det Grænseløse Køkken og blæs på musikken fra AddisAbabaBand.

 

P+

Om det fine stuehus på Havmøllen:

“Stuehuset er en del af Havmøllens forvandling fra næsten ruin til revitaliseret omdrejningspunkt for natur, landbrug og events. Det nye stuehus erstatter et bindingsværkshus fra 1700-tallet, der var en forsømt rest af den tidligere vandmølle og desværre ikke stod til at redde. I samarbejde med bygherre tegnede vi et stuehus, der blev skabt med respekt for stedet og for den historie, som er indlejret i det oprindelige byggeri. En hensynsfuld transformation, der kunne bringe Havmøllen ind i fremtiden uden at glemme bygningen i farten.
Det var vigtigt for bygherren, at den nye bygning blev en værdig tilføjelse udført i høj håndværksmæssig kvalitet. Og håndværket fejler ikke noget. Huset står på en massiv granitsokkel i fuldmuret konstruktion med kalkmørtel, og skifertaget krones af tre skorstene, som udover pejseindsatse rummer ventilationsrør. Indvendigt er bindingsværkskonstruktionen i egetømmer slebet og olieret, og overfladerne blødes op af gulve og indervægge i douglasgran.”

 

Læs mere om vores arbejde som arkitekt på Havmøllen og se billeder af stuehuset her.

Læs mere om vores arbejde med kulturarv, bevaringsværdige bygninger og historiske huse her.

Vil du vide mere om Havmøllen, så besøg deres hjemmeside her.